Mediatecs Solutions dotterbolag i England införlivas i systerbolaget Creative Technology.

Mediatec Solutions UK (Mediatec UK) har från den 1 april 2017 införlivats i Creative Technology Ltd (CT). Genom NEP Incs förvärv av CT i januari 2017 uppstod möjligheten att slå samma bolagen.

Mediatec UK har levererat LED-skärmar med tillhörande produktionstjänster för prestigekunder till hela sport och företagsmarknaden sedan 2003. Dessa kunder har varit bl.a. ECB (English Cricket Board), Goodwood revival och Festival of Speed, Ascot, Silverstone med fler. Sammanslagningen med CT möjliggör att teamet får tillgång till betydligt större tekniska och operativa resurser.
Mediatec UK:s verksamhet kommer att verka från sina nuvarande lokaler i Sunbury on Thames under kommande sommarperiod, men förväntas att flytta till CTs Crawleykontor i södra London under andra halvan av 2017.

Kenneth Paterson, VD Mediatec Solutions säger: ”Vi har ett duktigt team i Storbritannien som har gjort ett utmärkt arbete, men de har alltid varit något begränsad av bristen på lokal teknik och avståndet till Sverige. Att gå samman med våra vänner, och nu kollegor på CT, är det perfekta sättet att ta verksamheten framåt och låta teamet utvecklas. Jag vill tacka alla anställda på Mediatec UK för alla sina åtaganden under de senaste 15 åren och önskar dem det allra bästa för framtiden.”

Dave Crump, VD för CT Group kommenterar: ”CT och Mediatec har haft ett nära, om än konkurrens förhållande under många år. Flera av de nuvarande brittiska kontrakten hos Mediatec startade tillsammans med oss ​​och vi har alltid haft liknande operationella kulturer. Företagen tillsammans kommer att ge förbättrade möjligheter för personalen och ger oss möjlighet att erbjuda våra kunder ett bredare utbud av teknik och tjänster”.

Om Creative Technology
Creative Technology levererar innovation, teknik, projektledning, och operativ support till den globala eventmarknaden. Vårt mål för varje projekt och varje marknad är att överträffa kundens förväntningar, konstant leverera kreativa tekniska lösningar som skapar påverkan och dynamik till alla event, stora som små. Vi investerar i industrins bästa talanger med de mest inspirerande idéerna, tillsammans med den bästa tekniken definierar det CTs tjänster och differentierar oss från våra konkurrenter.

Om Mediatec
Mediatec med säte i Kungälv, är en av de största leverantörerna i Europa av tekniska lösningar för event.
Vi har möjlighet att genomföra stora internationella projekt som t.ex. Eurovision Song Contest, EM och VM i Fotboll, OS i RIO, Bilsalonger i många länder m.m. Med kompetenta medarbetare och innovativa tekniska lösningar ser vi till att varje evenemang blir en minnesvärd upplevelse. Oavsett event så söker Mediatecs medarbetare ständigt nya kreativa tekniska lösningar som kan gynna våra kunder. Vi har en stor passion för teknik och bryr oss om detaljer som leder till perfektion. Vår breda erfarenhet tillsammans med vår stora produktpark skapar varje dag nya unika event.

Om NEP
NEP tillhandahåller teknik och know-how för att göra det möjligt för våra kunder att producera världens mest prestigefyllda live och TV -evenemang runt om i världen. Företaget är världsledande leverantör av outsourcade produktionslösningar och erbjuder tekniska tjänster för fjärrproduktion, studioproduktion, bildskärmar, Host-broadcasting sändningar, postproduktioner, Playout-tjänster, mediahantering, och multi-screen distribution. NEP har mer än 3000 anställda som drivs av passion och fokus på teknisk innovation. NEP har skapat produktioner i över 65 länder på alla sju kontinenter. NEP har kontor i 20 länder med huvudkontor i Pittsburg USA.