Idol 2017

Vi är otroligt stolta över att fått leverera en fullskalig teknisk leverans av ljud, ljus och bildteknik till Idol Sverige och Freemantle Media.

En stor 75 kvm LED backdrop på scenen. Med 10 mm pixel pitch var den ideal för att integreras i scendekoren. Både för att spela upp kreativt och högupplöst innehåll så att deltagarnas scennummer blev spektakulära.

Till det levererade vi två stycken 24 kvm ovala sidoskärmar. De traditionella tornen med LED-block, LED-sticks inuti den runda scenen och kreativa LED-block i scentrapporna. All video var pixel-mappad och en D3-server skickade all video till de olika skärmarna.

För att skapa en av Sveriges och Nordens största TV-produktioner användes omkring 800 lampor. En blandning av Martin by Harman, och Clay Pakys premiumprodukter användes och kontrollerades av ett full redundant MA light system.

Med dubbla Bigico SD7, trådlöst InEar system, Shure mikrofoner  och ett PA system som bestod av L-Acoustics K2 och KARA i kombination med Martin Audio MLX Subs gjorde att showen lät fantastikt.