Glamour på turné

Äntligen är Melodifestivalsturnén igång. Den årligen återkommande musiktävlingen kommer i år att hållas i Göteborg, Malmö, Östersund och Örebro. Helsingborg är värd för andra chansen och den stora finalen är placerad på Sveriges största arena, Friends Arena i Stockholm.

Mediatec är leverantör till en kundanpassad video- och skärmlösning för scendekor och för den interna videoproduktionen.

LED-tekniken har främst varit förknippad med bildskärmar men nu kommer det på bred front inom ljus. För detta projekt använde vi en LED-skärm med integrerade större LEDs för ljusanvändning. Det ger scendesignern utökade möjligheter att använda backdropen på scenen som antingen en skärmvägg eller som ljuskälla i kombination med övrig ljudproduktion.

Vad som inte syns i TV-skärmen är hela upplevelsen som besökarna får på plats. Vid sidan om scenen levererar Mediatec projektionsskärmar som en 2-kamera produktion produceras med hjälp av vårt HD Flight Pack.

Varje enskild artist har även en egen scensetup som Mediatec fått förtroendet att leverera teknik till merparten av. Det är allt ifrån extra bildskärmar, Mediaspelare, projektorer. Många roliga och avancerade scenframträdanden.